Silikon Mastik ile Mastik Arasında Fark Nedir

silikonize mastik silikon mastik

Makalede Neler Var

Silikon Mastik ile Mastik Arasında Fark Nedir. yazının devamında ayrıntılı bir şekilde sizle paylaşılacaktır. En önemli fark silikon, mastiğe göre esnektir. Silikon dış mekân uygulamalarında çoğunlukla tercih edilmektedir.

Silikon mastiğe göre hem daha esnek hem de daha yapışkan olma özelliği ile öne çıkmaktadır. Silikon uygulandığı yüzeyde hem yapışkanlık hem de esneklik sağlamaktadır.

Akrilik mastiğin yapıştırma gücü ise daha zayıftır. Akrilik mastiğe çekomastik adı da verilmektedir. Mastik çoğunlukla yapıştırma işlemlerinde tercih edilmez.

Dolgu işlerinde kullanılmak için tercih edilmektedir.

Bununla birlikte, akrilik mastik malzemesi silikona göre daha ucuzdur. Bu yüzden de silikon mastik çoğunlukla dolgu yapma işlemlerinde tercih edilmektedir. Akrilik mastik ve silikon malzemelerinin her ikisi de zorlu hava koşullarına karşı dayanıklıdır.

Amaçlarına göre de farklılık göstermektedir.

  • Akrilik mastik
  • Çekomastik
  • İnşaat mastik
  • Poliüretan mastik

gibi çeşitli isimlerle adlandırılmaktadır. Mastik evlerde duvar birleşim ve pencere kasası gibi yerlerde kullanılır. Mastik çoğunlukla boşlukları doldurmak için tercih edilmektedir.

Bununla birlikte mastikler, sentetik ve su bazlı boyalar ile boyanabilir.

Silikon ise boyanmaz. Silikon ile mastik arasındaki en önemli farklardan birisi budur.

Akrilik mastik, iç ve dış mekanlarda farklı malzemelerle kullanım alanı bulmaktadır. Akrilik mastik yüksek ve düşük sıcaklığa dayanıklıdır. Akrilik mastik inşaatlardaki boşlukların çatlakların kapatılmasında kullanılır.

Mastik İle Silikon Arasındaki Fark Nedir

silikon ve mastik Silikon ve dolgu macununu ayırt etmek için dolgu macunu olarak kullanılır. Yalıtım malzemelerinde yapıştırma malzemesi olarak silikon kullanılmaktadır.

Mastik yüksek su direncine sahiptir.

Suyun görülebildiği yerlerde kullanılabilir ancak aynı bölgede dolgu ve yalıtım malzemesi olarak mastik kullanılması daha uygundur.

Kullanımda herhangi bir soruna neden olmazlar, ancak ne kadar uzun süre yıpranırlarsa, silikon ve değiştirilebilir dolgu macunları o kadar az etkili olacaktır. Dolgu boyanabilir, bu nedenle kullanım sırasında cephede konumu gösterilmez, ancak silikon boya yapışkan değildir.

Bu nedenle silikon kullanıldığında yapılan işin daha temiz olduğuna dikkat edilmelidir. Kuruma süresi de farklıdır. kuruduğunda esnekliğini kaybetmez ancak kuruduğunda mastik sertleşir. Silikon yüzeyden kolayca ayrılabilir ve çeşitli renklerle uyumludur.

Silikon Mastik ile Mastik Arasında Fark Nedir
Silikon Mastik Kullanım Alanları – Silikon Mastik ile Mastik Arasında Fark Nedir

Silikon Mastik Kullanım Alanları

  • Ahşap
  • PVC alüminyum doğramalar
  • Demir
  • Alüminyum doğrama montajı
  • Doğramaların derz birleşimi
  • Sıvaması
  • Alüminyum çatı cephe kaplama

işlemlerinde kullanılmaktadır.

Silikon mastik ile mastik arasında fark nedir? Silikon mastik malzemesinde boyanma özelliği yoktur. Mastik boyanabilmektedir. Silikon mastik yapıştırıldıktan sonra daha kısa sürede kurumaktadır. Kullanıldıkları alan göre yaklaşık olarak dört ile sekiz saat arasında kurur.

Mastik ise daha geç kurumaktadır. İzolasyon, yapı gibi alanlarda mastik daha çok tercih edilmektedir. Çünkü mastik malzemesi geniş yüzeylerde daha iyi performans göstermektedir. Geniş yüzeyde silikon kullanmak daha maliyetli olacaktır.

Mastik kuruduktan sonra elastikiyetini kaybettiği için dolgu malzemelerinde kullanılır. Silikon malzemesi ise daha çok iç yapılarda kullanılmaktadır.

Silikon Mastik ile Mastik Arasında Fark Nedir
Silikon Mastik ile Mastik Arasında Fark Nedir – Silikon Mastik Renkleri ve Özellikler

Silikon Mastik ile Mastik Arasında Fark Nedir

Silikon mastik ile mastik arasında fark nedir? Silikon mastik kırmızı, kahverengi, gri, beyaz, şeffaf gibi çeşitli renk seçeneklerine göre tasarlanmaktadır. Yani silikon ile mastik arasındaki farklardan birisi de renk çeşitliliğidir. Silikon mastik, mastike göre daha fazla renk seçeneğine sahiptir.

Silikon genellikle duş teknesi, evlerdeki küvet lavabo tipi banyo aksesuarlarında bulunan duvarları birleştirme yerlerinde kullanılmaktadır. Silikon bu bölümlerde kullanılarak hem yapışma hem de su izolasyonu sağlamaktadır. Yani silikon bu bölümlerde yapıştırıcı olarak işlev görmektedir.

  • Lavabo yapıştırma
  • süpürgelik montajı
  • duvar panellerini yapıştırma
  • klozet montajı
  • strafor yapıştırma
  • izolasyon için silikon

Ayrıca pencere ile cam arasında cam macunu yerine de sıkça silikon tercih edilmektedir. Silikonlar bu bölgede kullanılarak hem su izolasyonu yapar hem de yapışmasını sağlar.

Silikon Mastik Renkleri ve Özellikler

Bununla birlikte, silikon mastik dış hava koşullarına ve kimyasallara karşı oldukça dayanıklı bir üründür. Silikon malzemenin yüksek yapışma kuvveti ön plana çıkmaktadır. Silikon kalıcı bir esnekliğe sahiptir.

Silikon yüksek ve düşük sıcaklıklarda, olumsuz hava koşullarında esnekliğini koruyan bir malzemedir. Silikon mastik özellikle suya maruz kalınabilecek alanlarda kullanılmaktadır. Silikon mastik çekme yapmaz. Ayrıca silikon mastik küf oluşumuna karşı dirençli bir malzemedir.

Şeffaf Silikon Mastik

Silikon mastik günümüzde çok çeşitli kullanım alanına sahiptir. Silikon malzemesi, yapıştırma, izolasyon ve dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Silikon mastik farklı renklerde ya da şeffaf olarak üretilmektedir.

Kullanıcının tercihine göre silikon türü, gramajı ve boyutları çeşitlendirilmiştir. Silikon malzeme kuvvetli yapışma özelliği ile dikkat çekmektedir. Yapıştıktan sonra yaklaşık olarak kullanıldığı alana göre dört ve sekiz saat arasında kurur. Elastik yapısında bozulma ortaya çıkmaz. Silikonun dayanıklılık özelliği bulunmaktadır.

Renkli Silikon Mastik

Günümüzde birçok üretici firma değişik farklı ihtiyaçları karşılayabilecek farklı silikon türleri üretmektedir. Bu sebeple birçok silikon çeşitleri bulunmaktadır.

Silikon çeşitleri; ayna silikonları, akvaryum silikonları, renkli silikonlar, ısıya dayanıklı silikonlar, oto silikonları, antik silikonları olmaktadır. Silikonların farklı çeşitlilikte olması kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırmaktadır. Renkli silikonlar, kahverengi, kırmızı, gri, beyaz gibi çeşitli renklerde üretilmektedir.

Silikon Mastik Farkı Nedir Detaylı Açıklama

silikon mastik kullanımı Dış cephe sistem ve iç montajda yapı malzemerinde sıklıkla kullanılır., Silikona benzer özelliklere sahip olmasına rağmen, farklı yapılara sahip dolgu macunlarının bazı alanlarda performansı silikonlara göre çok daha yüksektir ve uzun yıllardır kullanılmakta ve iyi sonuçlar elde edilmektedir.

silikon mastik üretimi için teknik bilgi ve üretim tesisi gerekmektedir.

silikon mastik farkı bazı bölgelerde silikon kullanımı daha etkili sonuçlar alabilmektedir. Yüzeyin uzun süre normal şekilde kullanılabilmesini sağlamak için uygun ürünü kullanarak uygun yüzeyi kullanabilirsiniz.

Silikonlar birkaç istisna dışında mastiklerin sıklıkla kullanıldığı tüm alanlarda dahi kullanılabilir.

Silikon Mastik Farkı Nedir

İyi sonuçlar elde etmek için konusunda uygulama yapılacak alanı size ürün satan kişi ile paylaşmanızı gerekmektedir.

Mastik ve silikon farkı , silikonun yapıştırıcı malzeme olarak kullanılmasıdır.

Mastik ise tercih edilen dolgu ve yalıtım ürünüdür. Her ikisi de hemen hemen aynı alanda kullanılabilir.

Silikon boyanamasa da macun boyanabilir. Ancak mastik kuruduğunda sertleşir ve elastik özelliklerini kaybeder.

Bu ürünler antibakteriyel olup, kullanım süresi ve kuruma süresi farklıdır. Dolgu macunu 12 ila 24 saatte kurur, silikon ise 6 saatte kurur.

Silikon malzemeler açısından daha değerlidir ve silikon dolgu macunlarına göre daha uygun fiyatlı bir üründür.

Silikon ve Mastik Arasındaki Fark Nedir ?

Silikon ve mastik uygulama aralıkları kullanılan yüzeye göre değişmektedir. Yapıştırıcılar bazı alanlarda uygunken, silikon bazı alanlarda daha etkili sonuçlar vermektedir. silikon kullanırken. Sakız şeklinde değil. Ancak, geçerli bir sonuç elde edilemez. Silikon, duvarlar, mobilyalar, zeminler vb.

Çeşitli yüzeylere uygulanabilen sentetik bir kauçuktur. Bir dolgu macunu olmasa da, iç mekan uygulamaları için uygun silikon malzemeler yalnızca ısıl işlem gerektirir. Bu nedenle ısı ve neme kıyasla mukavemet ve nem direnci dahil olmak üzere belirli uygulamalar için gereken belirli özelliklere sahiptir.

Sızdırmazlık özelliği olan silikonize mastik Silikonun su direnci yüksektir. Mastik kuruduğunda sertleşir. Kil, dolgu ve yalıtım olarak kullanıma daha uygundur. Kullanım esnasında cephede konumunu belli etmez ancak silikon boya tutmaz.

Silikon kaplamalar beton veya tuğla dış duvarlar, çatı kiremitleri, bina dış duvarları, pürüzsüz yüzeyli dış duvarlar vb. için uygundur.

Ürünü hazırlanmış beton veya tuğla cephelere rulo, fırça veya sıyırıcı kullanarak uygulayın ve yapıştırıcının 5 saat veya 10 saat içinde uygulamadan sonra oda sıcaklığında veya yaklaşık 80°C’de 3-5 saat kürleyin. kullanım klavuzuna ürün üzerinde yazar ve kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Yapının durumuna Silikon Mastik ile Mastik kullanımı yüzey alanına göre değişir. Mastik, hem bağlayıcı hem de dolgu maddesi olarak çeşitli yüzeylerde kullanıma uygundur. Kil, geniş alanlı duvar onarımları için daha iyidir.

Ancak dayanıklılık açısından silikonla aynı özelliklere sahiptir. Daha küçük işler için, çalışma yöntemlerindeki esnekliği ve çok yönlülüğü ve yüzeylere, özellikle duvarlara yapışması nedeniyle poliüretan kullanılabilir. Ayrıca, diğer seçenekler kıyasla nispeten ucuzdur. Silikon Mastik ile Mastik Arasında Fark Nedir adlı konumuzda ayrıntılar yer almaktadır.

SİLİKON MASTİK KULLANIM ALANLARI
Silikon Mastik ile Mastik Arasında Fark Nedir

Silikon Mastik Nasıl Kullanılır

Genel olarak, ortak kullanım alanlarına sahip olan dolgu macunu ve silikon, dikkat edilmediği takdirde kullanıma uygun olmayan yerlerde de birbirinin yerine tercih edilebilir.

Sadece ara sıra bu durum ekonomik kayıplara yol açmaktadır. Dikkat edilmediği takdirde kısa zamanlı kullanıma ve kısa bir zaman sonra kullanım alanlarında problemlere sebebiyet verir. silikon ve mastik fark yapıştırma şekilleri aynı gibi görülse de üzerine boya yapılacak mı ? hareket eden parçalar üzerine mi sürülecek ? gibi bir çok soru sorulabilir.

inşaat, yalıtım ve diğer alanlarda tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri tamamlayıcı bir ürün olması ve hazır bir şekilde anında uygulama yapılabilmesidir.

silikon mastik ne işe yarar yapı malzemelerinde , pek çok usta geniş bir alanda silikon mastik kullanmayı sever. Silikondan farklı olarak dolgu macunu kullanım alanında esnekliğini kaybeder ve dolgu görevi görerek her türlü boya ile kolayca elde edilebilen pürüzsüz bir görünüm sağlar. mastik silikon özellikleri Dış etkenlere karşı direnç açısından duvar onarımı için ideal bir ürün olan macun, Banyo, küvet, lavabo ve daha bir çok alana yalıtım malzemeleri yapıştırabilir.

Silikonda kullanılan renk seçenekleri şeffaf, beyaz, siyah, gri ve kahverengidir ve hatta mastiğin beyaz, siyah, gri ve kahverengi seçenekleri vardır. Ancak silikonun boyama özelliği olmasa da macun çeşitli boyalar ile kullanılabilir. Silikon PVC, ahşap zemin kaplamaları ve küvetler için daha uygun olsa da, küçük çatlaklar arasındaki su ve toz yalıtımı için mastikler bile daha uygundur. Ayrıca her iki ürün de UV direncine sahiptir.

Silikon tabancası dolgu macunu ise dolgu tabancası ile birlikte tüketilir. Antibakteriyel özellikli ve silikonlu bu iki ürün 5 dakikada, mastik ise 25 dakikada kürleşir. Bu iki ürün ortak ve farklı özelliklere sahip olup inşaat, inşaat ve dolgu yöntemlerinde tercih edilen en yüksek performanslı ürünlerdir.

süper silikonize mastik konusu hakkında genel bilgi içeren yazımı okumak isterseniz

Leave A Comment